Barangolásaink a nagyvilágban

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Tudtad, hogy New Jersey-ben magyar paprikás sört is ihatsz?

2021. június 30. - MandaMom

Mi magyarok imádjuk a pirospaprikánkat, de amikor a kedvenc fűszerünk egy amerikai sörfőzde itallapjáról kacsint vissza, akkor felszalad a szemöldökünk. Pedig pont ez történt velünk New Jersey-ben, ahol mi is belekóstoltunk a nem mindennapi italba. Elárulom: nagyon finom.

img_2160_nyito.jpeg

A hőség az mindenhol hőség, bizony itt amerikában is befűtött a nyár. És mi sem esik olyan jól a kánikulában mint egy jó hideg sör. Mi is a gyöngyöző nedű reményében roskadtunk le a sörpadra egy nyári estén. 

Alig egy éve nyitott meg egy kis sörfőzde a New Jersey államban található Wayne-ben, amely a Seven Tribesmen img_2158.JPEGnevet kapta (magyarul: Hét Vezér). Ha a cégért elnézve gyanakszunk a magyar szálra, akkor nem tévedünk nagyot, hiszen a fiatal tulajdonosok mindketten amerika magyarok - egyébként gyerekkori jóbarátok -, és bár a piros-fehér-zöld zászlót nem tűzték ki a bejáratra, mégis találkozhatunk szülőföldjünkre utaló jelekkel. 

A sörcsap például honfoglaláskori motívumimg_2163.JPEGokkal van díszítve, és bizony a felszolgálók közül is többen beszélnek magyarul. Minket például angolul köszöntöttek, fel is vették a rendelést, de később már anyanyelvünkön szabadkozva hozták ki az italokat, mert csak később hallották, hogy egymást közt magyarul beszélünk. 

A legbeszédesebb azonban a hely neve, és védjegyéül szolgáló logója: A magyarul HÉT VEZÉR elnevezésű hely termékei megtalálható a honfoglaláskori lovas vezéralak, amely hét nyilat lő ki. 

De hogy milyen is a paprikás sör? Nos, meglepően jó! Jéghidegen lehűtve, meg sem mondanám, hogy van benne fűszer, állítólag néhány fokkal melegebben már felsejlik a füstös íz. A frissen csapolt változaton kívül szerencsére dobozos változatban is kapható, ráadásul a csomagoláson egy kis tájékoztatót is adnak a sör szerelmeseinek arról, hogyan köszöntjük mi egymást a pohárka elfogyasztása előtt: EGÉSZSÉGEDRE! 

 

Ha esetleg New Jersey-ben jártok, akkor mindenképpen látogassatok el ide

Kép és szöveg: MandaMoM

A bejegyzés trackback címe:

https://mandamom.blog.hu/api/trackback/id/tr5116609140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása