Barangolásaink a nagyvilágban

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Tudtad, hol kóstolhatod meg Forrest Gump kedvenc rákételeit?

2024. április 25. - MandaMom

Idén harminc éve, hogy bemutatták sokunk kedvencét a Forrest Gump-ot, amelyben a főhős háborúban meghalt barátjának volt egy álma: egy olyan étterem ahol rákot rákkal lehet enni. Tudtad, hogy ez a hely azóta meg is nyílt, így BB (pontosabban eredeti nevén Bubba) kedvenceit is megkóstolhatjátok, sőt még a filmhez kötődő eredeti ereklyéket is lehet vásárolni. 

Néhány éve látogattunk el a film által ihletett étteremlánc egyikébe San Franciscóban, de akkoriban az Alcatraz beszámoló elvitte a fókuszt a kiruccanásról. 

img_4533.JPEG

Ám egyre többet jut eszembe ez a hely, hiszen idén 30 éve, hogy bemutatták a Forrest Gumpot, amely ismét reneszánszát éli, újra egyre többet cikkeznek róla, ismét felkerült a Netflix kínálatába, ahol ugyanúgy hasít mint a legújabb hollywoodi premierek. 

Forrest Gump sikerét még a készítők sem sejtették, és ahogy lenni szokott, ha már valami bejött, akkor ne álljunk meg a mozinál. A filmhez kötve ugyanis még jó néhány egyéb dolgot is piacra lehet(ett) dobni, ennek bizonyítéka a film főhösének barátjáról elnevezett étterem(lánc), ami mára már a világ több pontján is bemutatkozott. Rossz hír a tengeri herkentyűk és Forrest Gump rajongóinak, hogy, elég messze kell menni BB kedvenceiért, mert Európában még nem nyitottak éttermet.

Az Egyesült Államokban jelenleg több mint 20 Bubba Gump Shrimps Co működik New Yorktól Vegasig, Santa Monicától, San Antonio-ig, de már jelen vannak Japán több pontján, Kínában, Abu Dhabiban vagy éppen Balin is, és mindenhol nagy sikernek örvend, úgyhogy reménykedjünk egyszer Európában is akad vállalkozó szellem, aki felismeri a rést a piacon. 

Addig be kell érnetek az élménybeszámolómmal, nekem pedig az emlékekkel. 

img_4538.JPEG

Mint említettem, pár évvel ezelőtt  futottunk bele véletlenül a Bubba Shrimps and Co étterembe, amelynek a szuvenírboltja ugyanolyan népszerű, mint az étlapja. Jellemzően a turisták által legfrekventáltabb helyeken nyitottak meg BB rákozói, mi a San Francisco-ban található helyet látogattuk meg a Pier 39-en. Mivel nem volt előzetes foglalásunk, ezért csaknem két órát vártunk, hogy bebocsájtást nyerjünk a Forrest Gump rajongók kedvenc helyére. 

A várakozás azonban hamar elillant, addig volt módunk körbenézni a közeli üzletekben, az étteremből pedig sms-ben értesítettek, mikor szabadul fel az asztalunk. Így maradt időnk Forrest Gump padján ücsörögni (fotózkodni), amely minden étterem bejáratánál megtalálható, vagy épp feltérképezni az ajándéktárgyakat (én egy plüss hűtőmágnes garnélával, és egy doboz csokoládéval lettem gazdagabb, amire ráírták Forrest anyukájának kedvenc mondását: "az élet olyan mint egy doboz bonbon, az ember nem tudhatja mit vesz belőle". 

img_4563.JPEGAzon felül, hogy a rákot családunk minden tagja minden formában imádja - ráadásul az asztalunkról az Alcatrazt is láthattuk -, mégis azok az apróságok maradtak meg bennem, amelyekre még évek távlatából is nagyon élénken emlékszem. Például arra, hogy minden asztalon van egy fémtábla Run Forrest, Run felirattal. A pincérek főként futva közlekednek. Kíváncsiságból megfordítottam a táblácskát, aminek a hátoldalán Stop Forrest, Stop volt írva. Azonnal lefékezett a gyalogkakukként arra futkározó felszolgáló, hogy megkérdezze mit szeretnénk. Mint kiderült, a tábla a pincérhívó. 

A gyerekmenü egy profi papírcsónakon érkezett, ami Forrest rákászhajójának, a Jenny-nek az apró mása és ebben érkeztek a rántott rákocskák, hogy az éhes gyerekszáj végezzen velük. 

img_4560.JPEG

Én Bubba összest kértem, ami válogatás volt BB kedvenceiből, amelyeket a fenti videóban is sorolt. Mivel a hozzá járó koktélommal nem elég gyorsan szaladt a pincér, ezért a főnöke úgy döntött, hogy a ház vendége voltam. A kedves fogadtatás, az atmoszféra, az ereklyék a falon - köztük egy amerikát átszelő térkép amely pontosan mutatja honnan hova is futott Forrest, mikor a keleti partról áfutott nyugatra és vissza - mind mind hűen idézték fel a filmet, amelyet oly szívesen nézek meg újra és újra... főleg mikor egy picit visszavágyom a tengerentúlra. 

Kép és szöveg: MandaMom

A bejegyzés trackback címe:

https://mandamom.blog.hu/api/trackback/id/tr4218387385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása