Barangolásaink a nagyvilágban

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Indul a Mandula! És csodálkozik...

Tudtad, mi a közös egy Godzillában, négy James Bondban és két elnökben?

2021. október 07. - MandaMom

Ha végigsétálsz Hollywoodban a Hírességek Sétányán, bizony lesz okod csodálkozni: Mickey egér, Donald kacsa, Godzilla vagy éppen Shrek is kapott már csillagot, úgy mint négy James Bond, sőt két elnök is - utóbbiak persze nem a politikai szerepvállalásukért érdemelték ki a megtiszteltetést. Ám nem elég a tehetség, a csillagok tulajdonosainak zsebbe is kell nyúlni az ötágúért.***

img_4811.jpeg

A Hollywood Boulvardon sétálgatva olyan nevekre is bukkanunk, akikről nem is gondoltam volna, hogy csillagba öntötték a nevüket. És több olyan művész is van, akiről bár biztos voltam, hogy részesült ebben az elismerésben, mégis csalódnom kellett. Gondoltátok volna, hogy például Daniel Craig is csak ezen a héten avathatta fel a sajátját - ezzel ő a lett a negyedik James Bond színész, aki helyet kapott a sétányon? Rajta kívül még megtalálhatjuk itt Pierce Brosnan, David Niven, és Barry Nelson titkosügynököt nevét is, de Sir Sean Connery-t hiába keresnétek a járdán. 

img_4805.JPEGA mai napig nem kapott csillagot személyes nagy kedvencem Axl Rose sem - zenészek éppúgy részesülhetnek az elismerésben, mint a színészek, vagy egyéb előadóművészek- holott a Guns n' Roses gitárosa, Slash már 2012 júliusában megkapta a csillagját. A rockbanda tagjai akkoriban nem beszéltek egymással, így a csillagátadó ceremónián beszédet mondott Charlie Sheen, aki azzal szúrt oda a GnR énekesének: "Örülök, hogy Slash baráimg_4882.JPEGtom végre megkapta ezt az elismerést, és csillagja lett azon az úton, ahol Axl Rose hamarosan élni fog..." - utalt ezzel a Boulvardon tanyázó hajléktalanokra, drogosokra, akikről mindjárt szót ejtek.

De előbb elárulom, nem elég a tehetség, ha csillagot akarsz, mélyen zsebbe is kell nyúlnod. Azt nem tudom, ki fizette Hófehérke vagy Shrek részét (na jó, azért sejtem), de tény: a csillag tulajdonosának jelenleg 50 ezer dollárt kell fizetni, hogy a neve kikerüljön. Ez az úgynevezett szponzorációs költség egy nonprofit szervezethez kerül, amelynek az a feladata, hogy a jelképeket méltó állapotban tartsák, ha kell javítsák, cseréljék. 

Hiába a világhír, Hollywood leghíresebb utcájának látképéhez nem csak a sztárok, a fényképezőgépüket szorongató turisták és az egymásba érő szuvenírboltok, hanem a drog és alkoholmámorban kóválygó hajléktalanok, és az éjszakai pillangók is hozzátartoznak. A jelenség nem újkeletű, hiszen a Micsoda Nő (Pretty Women) nyitójelenetében is itt, a Hollywood Boulvardon szedte fel az eltévedt milliomos az utcai prostit - akivel persze végül egymásba szerettek. Pedig az a film már több mint harminc éves, de az utcák ma is ugyanolyanok.

A valóság nem olyan romantikus mint a filmvászon, Los Angeles egyik leghíresebb utcája igaziból borzasztóan mocskos, és kétes alakokkal teli - még fényes nappal is. Mi egy csendesnek mondható nyári délelőttön látogattunk el ide, hogy felkutassuk Manda kedvencének Minnie egérnek a csillagját. A sztártérképet fürkészve magamban azon imádkoztam, hogy egyetlen hajléktalan se tanyázzon rajta, és külön boldog lennék, ha se lehányva, se lepisilve nem lenne, hogy legalább le tudjam vele fotózni. Szerencsénk volt, de azért azt előre tisztáztuk, hogy nincs az a fertőtlenítő mennyiség nálunk, amely szavatolná, hogy esetleg meg is érintsük a kiválasztott csillagot.

img_4849.JPEG

img_4858.JPEGDe nem Minnie az egyetlen kitalált figura, aki helyet kapott a Hírességek Sétányán. Megtaláltuk Mici mackó, Donald Kacsa, Goofy, Godzilla, Shrek vagy éppen Hófehérke csillagját is. Az Amerikai Egyesült Államok két elnöke, Ronald Reagen és Donald Trump is helyet kapott a sztárok közt - mindketten a szórakoztatóiparban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. 

"Kedvenceinkkel" némi készpénz fejében személyesen is találkozhatunk; igen erőszakosan kínálják magukat a beöltözött mese-, és akcióhősök a közös fotózásra. Potom 20 dollárért már kattinthatunk is velük. Kösz, de mi kihagytuk. 

Magyar vonatkozást is találunk szép számmal a sétányon: Tony Curtistól, Gábor Zsa Zsáig, Houdinin keresztül Lugosi Béláig számos ismerősen csengő név visszaköszön Hollywoodból. Ha esetleg kiváncsiak vagytok arra, hogy a ti kedvencetek is köztük van-e akkor itt böngészhettek a nevek között. 

Kép és szöveg: MandaMoM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandamom.blog.hu/api/trackback/id/tr216714134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása